Des de la Comissió Científic-Tecnològic acollim aquest nou curs amb la il·lusió de saber que podem tornar a dur a terme activitats manipulatives amb els nostres alumnes.
Tots som conscients com va afectar la Covid-19 en el desenvolupament de la nostra vida quotidiana. El nostre dia a dia a l’escola va canviar i, entre aquestes mesures que es varen prendre, la majoria de les activitats manipulatives de la nostra Comissió van haver de ser evitades per motius imperatius sanitaris.
L’evolució favorable de la pandèmia ens ha permès tornar a dur a terme aquestes activitats tan importants per a l’aprenentatge competencial dels nostres alumnes.
D’aquesta manera, els nostres alumnes ja poden tornar a cursar les matèries de Laboratori i Robòtica durant aquest curs 2021-22. Gràcies a aquest fet, continuem fomentant el pensament computacional d’una manera més enriquidora i continuem potenciant l’experimentació científica, per mitjà de l’aplicació pràctica de projectes i reptes.
A Tecnologia els alumnes han pogut tornar a l’aula taller, i poden tornar a crear circuits elèctrics, elaborar màquines simples, maquetes… que tant els atrau i els motiva.
Pel que fa a Educació Visual i Plàstica, els alumnes ja no han de cursar la matèria a la seva classe convencional. D’aquesta forma, ara a l’aula de Visual i Plàstica tornen a disposar de més espai, més llum natural i tenen a l’abast l’opció de compartir els materials disponibles que hi ha a l’aula per a poder dur a terme les seves obres artístiques amb témpera, origami, treballs manuals, etc.
Per últim, seguint amb aquesta línia de fomentar les activitats manipulatives a l’aula, els professors de Matemàtiques de secundària estan duent a terme la formació del Programa EduCaixa “HelloMath”. Aquest Programa acompanya el docent en l’anàlisi del pensament computacional per proporcionar a l’alumnat una aproximació vivencial, lúdica i conceptualment rigorosa a les matemàtiques i a les ciències de la computació.
25 escoles a Catalunya amb un projecte transformador, compromès i il·lusionant: #avuixdemà
© 2020 Escoles FEDAC | Tots els drets reservats - Avís legal - Política de privadesa - Política de cookies - Design by Creaescola