Vallcalent, 40 - 25006 Lleida

973 28 25 63

EL LIDERATGE A L’ESCOLA

EL LIDERATGE A L’ESCOLA

El projecte Líder En Mi de les Escoles FEDAC ja és present a tota la comunitat educativa.

Aquest és el tercer curs que a l’escola FEDAC Lleida implementem en el projecte LíderEnMi. Vam iniciar-lo amb els alumnes de tercer de primària i primer d’ESO, i poc a poc l’hem anat fent extensiu a tots els cursos. L’objectiu d’aquest projecte d’escola és fomentar el lideratge en tota la comunitat educativa a través dels 7 hàbits i crear una cultura que ens ajudi a prendre millors decisions i obtenir millors resultats acadèmics.

Tal com va dir Stephen Covey, “El camí cap a la grandesa és un procés de creixement seqüencial de dins cap a fora”. O en paraules de Mahatma Gandhi, “si vols canviar el món, canvia’t a tu mateix”. És a dir que tot canvi comença en mi. Per aquest motiu, tots els mestres, professors i PAS de l’escola ens hem format per poder viure els 7 hàbits i poder-ho transmetre als nostres alumnes.

La formació es va iniciar ja fa uns quants anys als equips directius de la mà de Franklin Covey Education i Forjando Líderes, els nostres referents en l’aprenentatge dels 7 hàbits. Els equips directius van ser els primers en posar en pràctica aquestes vivències i en aplicar les conductes altament efectives que potencien el creixement personal i professional.

Equip docent preparat per empoderar als alumnes

El curs 2018-2019 va ser el torn dels primers mestres de P3 i S1 de les 24 escoles FEDAC. En una aturada enmig de la naturalesa, a la bonica casa d’acollida de Puig d’Olena, van rebre la formació dels 7 hàbits de la gent altament efectiva. L’objectiu d’aquesta formació no era de caràcter pedagògic, sinó personal. Mitjançant l’aprenentatge de nous coneixements i noves pràctiques individuals i en grup, l’equip de professors/es es van iniciar en viure els 7 hàbits. Els encarregats de dur a terme aquestes jornades van ser l’Equip FAR FEDAC, format per educadors FEDAC que ja havien recorregut aquest camí de transformació i disposaven de la formació necessària per acompanyar-nos. El procés d’aquesta formació inicial es va continuar amb tot el claustre de totes les escoles FEDAC, que van adquirir el compromís de viure els 7 hàbits durant 7 setmanes, amb el contracte 7×7, per tal d’engegar el mecanisme interior i posar en manifest els propis hàbits de lideratge.

Les sessions de formació i transformació s’han complementat amb trobades entre les 24 escoles FEDAC per compartir vivències i la posada en pràctica a l’aula a través de la matèria complementària Líder En Mi.

El Personal d’Administració i Serveis (PAS) també es forma i participa en aquest projecte, ja que és essencial crear una cultura de centre entre tots. Pel que fa a les famílies, a les reunions d’inici de curs informem als pares i mares sobre el projecte, i els animem a involucrar-se en les activitats i dia a dia a l’escola.En aquests moments, estem molt il·lusionats amb el projecte i veiem que és una gran eina per al creixement personal, tant dels alumnes com de l’equip de professionals de l’escola. Tal com diu el lema d’aquest curs, “Un somni neix dins teu per crear un món millor” i per fer-ho, canviem el paradigma i creiem que tothom és capaç de ser un líder.

Materials formació dels 7 hàbits
Líder en Mi