Els alumnes de S2 de l’escola FEDAC LLEIDA estan posant en marxa el compostatge al centre amb l’ajut de la “Microxarxa de compostatge a l’escola” de l’Agenda 21. Des de la Paeria s’ha facilitat al centre un compostador i airejador de 600 litres així com ajuda i informació per a la seva implementació.
Pel que fa al compostatge al centre educatiu, els objectius són que els alumnes visualitzin el procés i les seves variables, entenguin la idea del cicle, aprofitin els recursos, redueixin els residus, transformin aquests residus en recursos, tinguin una oportunitat d’aprenentatge vivencial i creïn noves experiències educatives a l’espai exterior.
Per assolir aquests objectius i amb l’assessorament rebut, hem estructurat el projecte en diferents fases:
1- El treball previ a l’aula, on hem recollit propostes per a preparar el projecte, hem començat a conèixer el cicle de compostatge i hem decidit on col·locar el compostador.
2- L’anar omplint el compostador, on hem pensat estratègies per obtenir les restes de matèria orgànica i matèria seca al centre educatiu i rebut indicacions per anar omplint el compostador.
3- Les propostes de treball durant el procés de compostatge, estem treballant un conjunt de propostes experimentals a l’aula que permeten aprofundir en el procés de compostatge i les característiques del compost.
4- Quan el compost ja està llest, farem activitats de tancament, en traurem les conclusions i buscarem usos del compost obtingut.
PER QUÈ FER COMPOSTATGE?
Així que amb petits gestos (que no deixen de ser importants) i la conscienciació anem avançant per fer del món on vivim un lloc molt més sostenible. I recorda: Els canvis comencen en un mateix! Ajuda’ns!
Comissió Escola Verda FEDAC LLEIDA
25 escoles a Catalunya amb un projecte transformador, compromès i il·lusionant: #avuixdemà
© 2020 Escoles FEDAC | Tots els drets reservats - Avís legal - Política de privadesa - Política de cookies - Design by Creaescola