Vallcalent, 40 - 25006 Lleida

973 28 25 63

Com és el nostre batxillerat, el BAT PRO

Com és el nostre batxillerat, el BAT PRO

S’apropa el moment d’escollir els teus estudis i encara no ho tens clar? Busques quelcom que potenciï els teus talents i en el qual gaudeixis fent i aprenent?

A FEDAC LLEIDA t’oferim una proposta de batxillerat pionera a la ciutat, el Bat PRO, un batxillerat que busca respondre a les teves inquietuds, flexible i personalitzat en el qual treballaràs per projectes i altres metodologies actives amb què podràs desenvolupar habilitats clau pel teu futur.

A partir de l’experiència d’altres escoles FEDAC i, amb l’objectiu de donar resposta a un Batxillerat més competencial, flexible i personalitzat que desperti i atengui els talents que constituiran la base del futur de l’alumnat, neix el BAT PRO a FEDAC Lleida.

El curs vinent 2023-24 iniciem el Batxillerat PRO, es tracta d’un batxillerat de l’àmbit social que proposa un nou itinerari competencial en el qual es treballa el currículum per projectes. És un batxillerat que assegura el desenvolupament de les intel·ligències múltiples i dona una base de qualitat als estudiants per accedir a estudis universitaris de l’àmbit social, qualsevol cicle formatiu de grau superior (CFGS) i escoles d’arts i oficis.

Amb el Bat PRO es treballa el currículum de l’etapa a través de 8 àmbits competencials que engloben les diferents matèries curriculars (comunes, específiques i optatives). Aquests àmbits competencials es desenvolupen a través de 8 tendències educatives per aconseguir que els nostres alumnes adquireixin 8 habilitats professionals que considerem clau. 

L’èxit de l’orientació acadèmic-professional es basa en una ràtio de 20 alumnes per classe agrupats en tutories per talents (House Team Talents) de 8 o 10 alumnes, una avaluació contínua i un acompanyament personalitzat que permet als joves elaborar el seu full de ruta per assolir les seves fites personals.

Un altre aspecte a destacar del Bat PRO és la col·laboració i participació de professionals d’empreses i entitats de la ciutat de Lleida. En aquesta línia, el treball de recerca, l’estada a l’empresa o la creació d’aquesta en la matèria economia per emprendre són les praxis concretes per connectar els talents i els interessos dels estudiants al món laboral.

El Batxillerat PRO també obre la tecnologia a tots els àmbits de l’aprenentatge: llenguatge de programació, llenguatge audiovisual, xarxes, robòtica, impressió 3D, etc., per tal de potenciar el pensament computacional. 

Per donar qualitat al nostre batxillerat i per garantir la transversalitat d’aquesta etapa, hem creat el campus Building Young Talent, que expandeix l’àmbit físic de l’escola i acull tota l’oferta dels ensenyaments postobligatoris del centre i els acords signats amb diferents entitats:

  • El Batxillerat Pro – FEDAC Lleida 
  • El Batxillerat Dual, que permet obtenir el HIGH SCHOOL DIPLOMA – Acadèmica
  • IOC per a la tria de matèries que ajudin a l’alumne a dissenyar un currículum personalitzat. 
  • Convenis de col·laboració amb universitats i diferents empreses i entitats de la ciutat en funció dels projectes implementats cada curs. 

Així doncs, la singularitat del Batxillerat PRO és l’estructuració del currículum de manera competencial, per projectes, i amb una metodologia innovadora que pretén descobrir, acompanyar i fer créixer les intel·ligències i els talents de cadascú. 

En acabar el BAT PRO, els nostres joves hauran adquirit habilitats com la presa de decisions, l’adaptabilitat, la capacitat comunicativa, la flexibilitat, la resolució de problemes, el treball en equip, l’autonomia i la responsabilitat que seran clau en el seu futur, tant acadèmic com laboral. 

El nostre repte i compromís pedagògic: que aprenguis fent, que aprenguis gaudint i que gaudeixis aprenent.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website