Vallcalent, 40 - 25006 Lleida

973 28 25 63

FEDAC LLEIDA I LA NOVA GENERACIÓ DE REDACTORS

FEDAC LLEIDA I LA NOVA GENERACIÓ DE REDACTORS

Els alumnes de 3r d’ESO de l’escola FEDAC Lleida han començat una nova optativa: Revista Escolar Digital: joves emprenedors. En aquesta matèria de 2h setmanals els alumnes aprendran a analitzar, documentar, estructurar i redactar contingut informatiu; practicar els gèneres periodístics i distingir la informació de les “fake news”, a més a més d’utilitzar les xarxes socials com a canals de comunicació i assistir a esdeveniments culturals amb credencial de periodista junior. 

A partir d’aquest curs els alumnes es converteixen en redactors d’una Revista Digital Escolar (RED) que porta el nom de “Cole Bole Report’’ i que es podrà veure en obert a les xarxes. Organitzats per redaccions que consten de directors, redactors,  col·laboradors i community managers que s’encarreguen de les xarxes socials els alumnes treballen de valent per cobrir notícies de la vida escolar i social.

Un dels eixos vertebradors d’aquest projecte és treballar els Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) per tal de col·laborar i sensibilitzar en l’assoliment de l’Agenda 2030. Part dels temes es centren en àmbits en cinc àrees conegudes com les cinc ‘’P’’: persones, planeta, prosperitat, pau i partenariat. Altres aspectes que tractaran seran la memòria de la gent gran i els talents ocults, sense deixar de banda la vida acadèmica i social de l’escola i de la ciutat.

Els alumnes ja porten un temps treballant en el projecte i han rebut formació de periodistes experts, ja comencen a elaborar la revista que esperen que els aporti informació, entreteniment i bones idees.

Volem agrair la col·laboració de l’AMPA ja que sense ells, aquest projecte no hagués estat possible. 

FEDAC LLEIDA

Cole bole report