El menjador de l’escola és un espai crucial per al creixement, el desenvolupament i l’aprenentatge dels infants, ja que no només proporciona una nutrició adequada sinó que també fomenta hàbits saludables. En un moment en què la salut i el benestar dels infants i joves estan al centre de l’atenció, els menjadors escolars assumeixen un paper essencial en la formació de generacions futures més conscients i amb hàbits més saludables.
El menjador de la nostra escola és gestionat per Hostesa, una empresa amb més de 30 anys d’experiència. Entre els fogons de la nostra escola, trobem el Jordi Cases, el nostre cuiner. És un xef professional que alhora és cap de cuina d’un reconegut restaurant de la província de Lleida. És un apassionat per la cuina, cuida tots els detalls i sempre està pendent dels infants. Des de la cuina de l’escola s’elaboren i cuinen tots els nostres plats prèviament planificats per nutricionistes qualificats i especialitzats en alimentació infantil. Els productes emprats són frescos i de proximitat i en molts casos ecològics. Es prioritzen els mètodes de cocció més saludables (bullits, planxa, forn) i es redueixen els fregits i arrebossats. Es proposa sempre una alimentació saludable basada en una dieta rica, variada i equilibrada.
Alhora, l’equip professional de monitoratge està qualificat i acompanya els infants durant l’àpat de menjar i en les activitats de lleure que es realitzen. Així doncs, al menjador de l’escola no només s’ofereix una alimentació equilibrada sinó que també s’educa en la importància de fer eleccions alimentàries saludables, ja que els hàbits alimentaris adquirits durant l’etapa escolar poden tenir un impacte significatiu en la salut a llarg termini. Les dietes riques en fruites, verdures, proteïnes magres i aliments amb alts continguts de nutrients ajuden a mantenir als estudiants amb energia i concentració durant el dia, fomentant un millor rendiment acadèmic.
A més de l’alimentació i hàbits saludables relacionats amb el menjar (rentar-se les mans, les dents…), al menjador es promou la interacció social i les habilitats relacionals. És un lloc on els infants aprenen a compartir, a comunicar-se i a desenvolupar relacions amb els seus companys. Aquesta interacció contribueix a la seva formació personal i a la seva capacitat de treballar en equip, habilitats que seran importants al llarg de les seves vides.
El projecte de menjador d’aquest curs, que té com a títol “Anem al mercat”, permetrà a tots els infants i joves descobrir noves receptes culinàries a través de tots els productes que ens ofereix el
mercat. A més, es realitzen xerrades i tallers pels alumnes per tal de promoure la dieta equilibrada i saludable. I en l’estona de lleure dirigit després de dinar, es duen a terme diferents tallers personalitzats, jocs tradicionals, jocs per fomentar la cohesió de grup, tallers de lectura, entre altres perquè tots els infants puguin gaudir d’un espai de lleure educatiu.
25 escoles a Catalunya amb un projecte transformador, compromès i il·lusionant: #avuixdemà
© 2020 Escoles FEDAC | Tots els drets reservats - Avís legal - Política de privadesa - Política de cookies - Design by Creaescola