Una de les primeres activitats que ha estrenat el 3r trimestre ha estat la celebració del II Dia de la Música a la nostra escola, i aquest curs ha coincidit amb l’aniversari de la mort de Ricard Vinyes, una de les personalitats més destacables de l’escena musical lleidatana del s. XX.
La jornada, impulsada per la comissió de DecorArt, s’ha desenvolupat en totes les etapes educatives de l’escola a través d’activitats interdisciplinàries que han treballat aspectes molt diversos de l’àmbit musical des de perspectives diferents.
El treball de contes musicats i tallers variats (comunitat de petits), la transmissió del so i enregistrament d’àudio (comunitat de mitjans), la creació d’una línia del temps de la música o la realització d’un quadre a partir d’un paisatge sonor (comunitat de grans) són alguns exemples de com els nens i nenes de primària han participat d’aquesta celebració. També hi han tingut cabuda activitats més lúdiques com un escape room amb temàtica musical, l’ús d’aplicacions de seqüenciació o la construcció d’instruments amb materials reciclats. Finalment, s’ha dedicat un espai a la descoberta de la música en vinil, un format encara molt atractiu pels col·leccionistes que ens recorda com era escoltar música abans de l’arribada dels formats digitals i les plataformes d’streaming.
Des de l’ESO, el treball de diferents temàtiques musicals s’ha incorporat dins de les matèries de l’etapa: des de Ciències Socials s’han estudiat les músiques de diferents indrets del món, aprofitant per trobar la localització de països no gaire coneguts. A Física han conegut les propietats del so: la freqüència, la intensitat i durada; i, arran d’un petit experiment, s’ha descobert que alguns professors ja comencen a perdre oïda!
A llengües s’han analitzat les lletres de cançons i s’han pogut treballar conceptes presentats a classe d’una manera diferent. Així doncs, totes les matèries impartides aquest dia han tingut la música com a element principal i els alumnes han gaudit de noves formes d’entendre-la.
Aquesta jornada s’emmarca com una pinzellada més al voltant del projecte +ART a les escoles, que pretén oferir una transformació progressiva de l’educació obrint les portes de l’art a tots els racons de l’experiència escolar.
25 escoles a Catalunya amb un projecte transformador, compromès i il·lusionant: #avuixdemà
© 2020 Escoles FEDAC | Tots els drets reservats - Avís legal - Política de privadesa - Política de cookies - Design by Creaescola