Vallcalent, 40 - 25006 Lleida

973 28 25 63

Què és l’AMPA?

Què és l’AMPA?

Què és per mi l’Ampa?

Fa uns dies des de l’escola em van demanar que fes un escrit de què era l’Ampa. Jo he adaptat una mica el tema i l’he titulat Què és per mi l’Ampa?

L’Ampa és una associació de pares i mares. Uns pares i mares que tenen un objectiu comú: vetllar per l’educació dels seus fill/es ja sigui a nivell acadèmic com en el seu creixement personal.

Dins de l’associació, alguns pares ho entenen com un enllaç entre famílies i escola, per intentar traslladar inquietuds, problemàtiques, …com una manera d’intermediació entre ambdues parts. D’altres ho entenen, com un medi per organitzar tallers i/o xerrades de diferents temàtiques que puguin ser interessants tant pels pares/mares com per als alumnes.

Als pares més acadèmics, els hi serveix com a representació al Consell Escolar. Hi ha els pares més creatius que ho entenen com una manera d’organitzar concursos, preparar activitats culturals, esportives….ja sigui en activitats pròpies de l’associació, com en diferents col·laboracions amb l’escola i als qui els hi agrada la gresca, i preparen trobades familiars, sopars de germanor …. sempre amb la col·laboració del grup de Colònies.

Pot haver molts tipus de famílies, pel qual pot haver moltes maneres d’entendre què és l’Ampa, i totes són bones i vàlides. I com més famílies hi formin part, més diversitat i riquesa hi haurà d’idees, opinions, …cosa que repercutirà en una millor gestió de cada una de les seves vessants.

Vull dir que, des del primer dia que vaig entrar a l’associació, em vaig trobar molt acollida, com si estigués en família, perquè de fet, és el que som: una família de famílies que s’interessen pels seus fills/es. En aquesta família, tots hi formem part: el professorat, les germanes, treballadors de l’escola, els pares/mares, els i les alumnes… tots hi tenim cabuda, i com en totes les famílies, com més siguem i més units estiguem, més força tindrem.

I per a tu què és l’Ampa? T’animes a formar part d’aquesta gran família?

Pots deixar les teves opinions a ampa.lleida@fedac.cat

Montse Montull, Presidenta de l’AMPA

Què és l'AMPA?