Vallcalent, 40 - 25006 Lleida

973 28 25 63

DIA DE LA MÚSICA

DIA DE LA MÚSICA

Donat que aquest curs no es podrà realitzar el pessebre vivent, una de les activitats més esperades de l’any, els nens i nenes de Fedac s’han quedat sense poder fer una cantada de nadales. Per no perdre aquest esperit musical que sempre acompanya el final del primer trimestre, la comissió de DecorArt va posar en marxa una proposta que feia temps que estava sobre la taula: dedicar un dia sencer a la música a l’escola!!

Així, el passat dia 20 de novembre vam celebrar el primer Dia de la Música de FEDAC Lleida.  Es va escollir aquesta data perquè era la més propera al dia de Santa Cecília, patrona dels músics, i ens vam unir d’aquesta manera a la celebració d’una festa que es fa arreu del món.

Educació Infantil va iniciar el dia amb diverses activitats organitzades en racons musicals en els que van poder interpretar danses, cançons, crear una maraca amb material reciclat i completar partitures amb gomets; a més a més d’un bon grapat d’audicions! Finalment, van concloure el dia amb un conte participatiu amb cançons tradicionals.

Els nens i nenes de Primària van treballar al voltant d’un eix temàtic diferent a cada curs: fabricació d’instruments amb material reciclat, percussió corporal, l’enregistrament del so, les bandes sonores de John Williams, la línia del temps de la música i l’era dels vinils. Un ventall molt variat d’activitats que ens van tenir entretinguts tota la jornada.

A l’etapa d’Educació Secundària vam proposar al professorat que treballessin la seva assignatura a partir de conceptes musicals. Sabem que dins de la música hi tenen cabuda quasi tots els camps de la ciència i així ho vam demostrar als alumnes. Des de Ciències Socials es van estudiar les músiques de diferents indrets del món, aprofitant per trobar la localització de països no gaire coneguts. A Física vam conèixer les propietats del so: la freqüència, la intensitat, i vam descobrir que alguns professors ja comencem a perdre oïda!!

Les llengües van analitzar lletres de cançons i van poder treballar conceptes fets a classe d’una manera diferent. Així, totes les matèries impartides aquell dia van tenir a la Música com a referent principal i els alumnes van gaudir de noves formes d’entendre-les. Per acabar el dia, vam disfrutar d’una sessió de DJ al pati organitzada pels alumnes de Música de 4t d’ESO.

En conjunt la jornada va ser molt ben rebuda per tota la comunitat educativa de l’escola i va ser una bona manera de conèixer i gaudir més de la música, tan necessària en aquests temps que corren. Esperem que el curs vinent puguem organitzar un nou Dia de la Música a on les actuacions en viu tinguin el paper protagonista.

Comissió de Música

Dia de la música