Vallcalent, 40 - 25006 Lleida

973 28 25 63

Lema del curs 21/22

Lema del curs 21/22

Les escoles FEDAC iniciem el curs amb el nostre lema.

Iniciem un curs nou amb el lema de les vint-i-cinc escoles FEDAC, el nostre llegat: ”Un somni neix dins teu per crear un món millor. Creu en ell!”.  

A través d’aquest llegat, convertit en el lema que ens va acompanyar ja el curs passat i que ens va fer reflexionar a partir de diferents activitats i dinàmiques engrescadores, vam convidar els nostres alumnes a iniciar un viatge interior. Un camí cap a dins d’ells mateixos per a conèixer-se millor. Els curs passat ens vam centrar en el poder del somni, tant individual com col·lectiu. Vam ajudar els nostres alumnes a descobrir les seves passions, a saber aprofitar-les i sobretot a sentir-se feliços de com són i a tenir capacitat de decisió i empenta per seguir endavant perseguint els seus somnis.

Aquest any volem anar un pas més enllà, ja no es tracta de tenir un somni, sinó de fer realitat un horitzó on la victòria pública, el sentit profund de comunitat, sigui l’eix que vertebra la nostra manera de viure a l’escola, al nostre barri, al nostre poble…

Aquesta introspecció que vam iniciar el curs passat ens ha d’ajudar a mirar cap en fora, per descobrir el món que ens envolta i per intentar millorar-lo. I per això, hem de creure en totes les persones i hem de tenir clar que tot canvi ha de començar per un mateix, perquè el primer canvi està en la nostra mirada i en la nostra comprensió del món i si som capaços de fer-ho, de somiar i creure en ell, serem capaços de millorar-lo. 

És necessari que a l’escola despertem en els alumnes l’esperit de canvi social, tant als infants com els joves. No és difícil escoltar en la nostra societat que el canvi no és possible, que per a fer-ho, primer ho han de fer els altres, però a Fedac tenim clar que tot canvi és possible, que els nostres somnis de millora del que ens envolta es poden aconseguir amb esforç, tolerància i empenta. Cal creure en un món millor, en un mon d’esperança i cadascun de nosaltres ha de posar una petita part de nosaltres per reconstruir-lo i que  sigui capaç de renéixer de les seves ferides. 

Cal ser valent i decidit per descobrir el món que en envolta i per intentar millorar-lo. A FEDAC Lleida guiem la transformació per educar persones que transformin el món que els envolta.

lema