Vallcalent, 40 - 25006 Lleida

973 28 25 63

CELEBREM LA CASTANYADA

CELEBREM LA CASTANYADA

A mitjans de setembre vam començar un nou curs a l’aula oberta i a l’aula d’acollida. Ens vam retrobar amb els alumnes del curs passat i alguna cara nova.

Tant a l’aula oberta (alumnes de tercer fins a sisè de primària) com a l’aula d’acollida (alumnes de l’ESO) ensenyem la llengua vehicular de l’escola a tots aquells alumnes nouvinguts que per motius ben diferents un dia les seves famílies van decidir  venir a viure a Lleida i portar els seus fills i filles a la nostra escola. 

Les classes intenten ser molt visuals, orals i intensives per accelerar l’aprenentatge de la llengua i fer que puguin seguir el currículum escolar.

Però les classes també són integradores, i per això s’expliquen totes les festes del calendari perquè coneguin els costums del nostre país, sense oblidar tampoc d’on ve aquest alumnat que també té ganes d’explicar com era la seva terra i les seves tradicions. L’acompanyament emocional de tots aquests nens i nenes, nois i noies és la clau per a un aprenentatge que es basa en el vincle, la connexió i la presència. 

Recentment hem celebrat la Castanyada a l’escola, i des de l’aula oberta es va treballar el conte de “El Gegant del  castanyer” tot elaborant els diàlegs, vestuari, decorats, música popular… per fer-ne la representació als alumnes més petits de l’escola.

La il·lusió d’aquests alumnes ha estat compartida, tot utilitzant vocabulari en català, amb els seus companys d’aula. Els progressos lingüístics i relacionals de tots aquests nens i nenes promou i facilita la integració d’aquest alumnat nouvingut.

Des de l’aula d’acollida també es van fer diferents activitats per treballar el conte de “La castanyera”: es va ajudar a pintar el decorat de l’obra de teatre dels companys de l’aula oberta. I també es va fer la decoració de les portes de les classes de l’escola, des d’infantil fins a l’ESO. Tots van col·laborar a pintar castanyes i castanyeres ben vistoses que després van enganxar a les portes. L’activitat també va servir perquè alguns d’aquests alumnes expliquessin a les classes què havien pintat i parlessin una mica en català als companys de l’aula ordinària. Fer aquest pas és molt important per a ells, perquè vegin que són capaços d’expressar-se en català i que els seus companys els animen a continuar així.

Continuarem treballant per tal de promoure el català entre els alumnes nouvinguts i fer que ressoni a la nostra escola. 

aula oberta